عسل گزانگبین

عسل گون
ژانویه 22, 2019
همه چیز درباره ی بره ی موم
ژانویه 24, 2019

عسل گزانگبین

گزانگبین یا انگبین گون یک درختچه یا بوته ی چندساله ی بسیار تیغ دار به رنگ سبز متمایل به خاکستری است که تا ارتفاع یک متر رشد می کند ،این گیاه بومی کوههای جنوب غربی اصفهان در مرکز ایران می باشد که اولین بار توسط Karl Haussknecht در سال 1870 جمع آوری شد و توسط شخصی به نام Edmond Boissier در سال 1872 در طبقه بندی گیاهان جای گرفت .گزانگبین منبع و یا مواد اصلی برای تهیه شیرینی محبوب ایرانی به نام گز می باشد. گاها به آن گزخانسار نیز گفته میشود که بر گرفته از نام یک کوه در اصفهان است. این شیرینی محبوب سنتی با یک عامل شیرین کننده غنی از فروکتوز،به نام گاز یا گز (gaz) تهیه می شود که توسط یک حشره کوچک به نام (Cyamophila astragalicola Gegechkori، Psyllidae) ترشح می شود و از بوته های خارداری به نام (Astragalus adscendens Boiss. & Haussk.، Leguminosae) که در قسمت غرب مرکز ایران به صورت وحشی رشد می کنند جمع آوری می شود.عسل این گیاه نیز مصارف درمانی فوق العاده و بی نظیری دارد.جدا از مزایا ی کلی عسل یک سری موارد، مخصوص این نوع  یعنی عسل گزانگبین می باشد که به آن اشاره می کنیم:

غنی از ویتامین D و کلسیم و مناسب برای پیشگیری از مشکلات استخوان

تقویت اعصاب

تقویت قوای جسمانی و قوای جنسی

ملین بسیار عالی برای کودکان و سالمندان

كمك به اسپرم سازی مردان و درمان ناباروری

فروکتوز موجود درآن برای دیابتی ها مضر نیست

رفع ناراحتی‌های دستگاه تنفس

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

ورود/ثبت نام